ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ : * Νευρώσεις & ψυχικές διαταραχές * Συμβουλευτική & Υποστηρικτική * Για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Η ψυχοθεραπεία δεν είναι υποκατάστατο της ζωής αλλά μία γενική πρόβα για τη ζωή...Κανε την σωστή κίνηση.

διαφήμιση

27 Μαρ 2014

Ικανότητα αντίληψης





Υπάρχει ικανότητα αντίληψης σε ένα παιδί μηδέν χρόνων ?
Μπορούμε να την μετρήσουμε ?
Μπορώ να καταλάβω αν το παιδί μου έχει υψηλή αντίληψη η χαμηλή ?


Η απάντηση είναι ναι σε όλα !

Το αναλυτικό πρόγραμμα που παρέχουμε για την αντίληψη είναι πρωτοπόρο. Περιλαμβάνει δραστηριότητες οδηγό, που ξεκινάνε από την βρεφική ηλικία ερεθήσματα και αντιδράσεις ,επίγνωση του εαυτού μας και το άμεσο περιβάλλον μέχρι τις πολύπλοκες σκέψεις και την δυνατότητα μέτρησης ηλικιακά.



Δείχνει τον τρόπο και την πολύτιμη βοήθεια στους γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους και τους βοηθήσουν με γνώση όχι μόνο αριθμητικών εννοιών,η επαναλαμβάνοντας ιστορίες άλλα και κάνοντας συγκρίσεις ομοιότητες και διαφορές, ένα μετρό εν πολλοίς πως θα μετρήσουν τις ικανότητες τον παιδιών τους.



Εδώ θα παραθέσω κάποια παραδείγματα που μπορούμε μεσώ αυτών να μετρήσουμε την ικανότητα αντίληψης του παιδιού και φυσικά να καταλάβουμε αν το παιδί είναι μπροστά από την πραγματική ηλικία η πίσω, και το σημαντικότερο πόσων εβδομάδων/μηνών μπροστά η πίσω .


Το παιδί σε ηλικία μηδέν έως ενός έτους για παράδειγμα μπορεί να βρίσκει ένα αντικείμενο που έχει κρύψει κάτω από ένα κουτί.

Εκτελεί άπλες χειρονομίες, όταν το ζητάτε , ψάχνει για το αντικείμενο που μόλις μετακινήθηκε από τη θέα του.

Το παιδί σε ηλικία 1 μέχρι 2 ετών μπορεί και δείχνει ένα μέρος του σώματος .Ταιριάζει όμοια αντικείμενα 2 κούκλες, 2 μπάλες κλπ.Δείχνει τον εαυτό του στην ερώτηση ' που είναι ( το όνομα του ) ? ''Γυρίζει τις σελίδες ενός βιβλίου 2/3 κάθε φορά για να βρει το ζητούμενο.


Το παιδί σε ηλικία 5 έως 6 ετών μετρά ως το 100.Γράφει μόνο του το όνομα του.τοποθετεί σε σειρά αντικείμενα, σύμφωνα με το μήκος και το πλάτος.Ονομάζει τα γράμματα του αλφάβητου και ταιριάζει τα κεφάλαια και τα μικρά γράμματα.Λέει τι θα συμβεί μετά .Αναγνωρίζει 10 λέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σελίδες