ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ : * Νευρώσεις & ψυχικές διαταραχές * Συμβουλευτική & Υποστηρικτική * Για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Η ψυχοθεραπεία δεν είναι υποκατάστατο της ζωής αλλά μία γενική πρόβα για τη ζωή...Κανε την σωστή κίνηση.

διαφήμιση

18 Μαρ 2014

Η ψυχοθεραπεία


Η ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία δεν είναι εύρημα τις εποχής άλλα ανάγκη, ούτε είναι κάτι εξωπραγματικό άλλα απολυτά φυσικό, ούτε συνάμα είναι εύκολη υπόθεση, άλλα επίπονη δουλειά από τους συντελεστές της.

Η ψυχοθεραπεία μας βοηθάει να εντοπίσουμε τα προβλήματα (άγχη, φοβίες, εσωτερικές συγκρούσεις κτλ.) που αλλάζουν την προσωπικής μας γαλήνης και μας βοηθάει επίσης να ερευνήσουμε ποιες σκέψεις και συμπεριφορές τα συντηρούν και πως συμβάλλουν στη δημιουργία αρνητικών συναισθημάτων που απειλούν την ψυχική μας ισορροπία.

Η ψυχοθεραπεία είναι μία διαπροσωπική διαδικασία η οποία εξετάζει τον τρόπο σκέψης και τον τρόπο διαχείρισης των συναισθημάτων του ασθενή.
Η ψυχοθεραπεία δεν σε απαλλάσσει από την οδύνη αλλά σε βοηθά να την αντιμετωπίζεις με μεθόδου και δημιουργικότητα. Αντί να αποφεύγεις την εμπειρία της οδύνης, μαθαίνεις να αποφεύγεις τις αιτίες που την προκαλούν.

Η ψυχοθεραπεία μας βοηθάει να βρούμε εναλλακτικές λύσεις , ικανότητα διαχωρισμός και διαχειρίσεις, έλεγχου, συμβιβασμούς και ειρηνικής συμφιλίωσες με το εγώ μας και τους άλλους .Στην ψυχοθεραπεία μπορούμε να δω τον εαυτό μας καθαρά σε έναν αντικειμενικό καθρέπτη. Να αναγνωρίσουμε κάθε προσλαμβανουσα σκέψης και παράστασης με τα θετικά και τα αρνητικά σημεία τις, έτσι όπως είναι και όχι έτσι όπως νομίζουμε ή φανταζόμαστε.

Με την ψυχοθεραπεία μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσω τις ανασφάλειες, τους φόβους, τις ανεδαφικές προσδοκίες, τις αρνητικές πεποιθήσεις και τα σφάλματα στον τρόπο που επικοινωνώ με τους άλλους. Επίσης ένα βασικό αποτέλεσμα της είναι,η μάθηση να αξιολογήσω τον εαυτό μου εύκολα και καθαρά στις σχέσεις μου με τους άλλους και να διαπιστώσω τη σημασία που έχουν όσα πιστεύω ή αισθάνομαι ή πράττω ή αποφεύγω να πράξω στην προσωπική μου ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σελίδες