ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ : * Νευρώσεις & ψυχικές διαταραχές * Συμβουλευτική & Υποστηρικτική * Για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Η ψυχοθεραπεία δεν είναι υποκατάστατο της ζωής αλλά μία γενική πρόβα για τη ζωή...Κανε την σωστή κίνηση.

διαφήμιση

6 Μαΐ 2014

Ο πόνος της απώλειας μιας μεγάλης και βαθιάς αγάπης.



Μπορεί ο πόνος της απώλειας μιας μεγάλης και βαθιάς αγάπης να ξεπεραστούν ?
Πώς μπορούμε να επιβιώσουμε από την απώλεια της αγάπης ? Πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις οδυνηρές στιγμές ή την πραγματοποίηση και την αποδοχή αυτής της απώλειας ?

Η διαχείριση τις ερωτικής απογοήτευσης 
---------------------------------------------------


Όντας πληγωμένος είναι αρκετά δύσκολο ... Όντας αποφασισμένος ότι είσαι θα περιπλέξει ποιο πολύ τα πράγματα . 
χωρείς την ανάλογη υποστήριξη για να επιδιόρθωσες τη σπασμένη καρδιά σου.
Ακόμα ποιο δύσκολα για μερικούς να ανοίξουν τη καρδιά τους σε ανθρώπους που συναναστρέφουνται καθημερινά και η μοναξιά να γίνει αβάσταχτα βαριά.
Οι καλύτεροι φίλοι μας μπορεί να είναι και εκτός πατρίδα ( σε άλλη χώρα ),



- πρώτον είναι η ώρα να (επανα ) συνδέσεις 
είναι η ποιο καλή στιγμή για επικοινωνία ... ναι να επανασυνδεθεις με τους φίλους σου και την οικογένεια σου ξανά.
Οι καλύτεροι φίλοι μας μπορεί να είναι και εκτός πατρίδα ( σε άλλη χώρα ), μαζί με όλους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να εμβαθύνουμε αυτές τις φιλίες .

- Να Καταλάβουμε ότι απώλεια είναι φυσιολογική 
Χάνοντας μια σχέση στην οποία έχουμε επενδύσει συναισθηματικά ή βαθιά φέρνει μεγάλο πόνο . Η απώλεια μπορεί να είναι αόρατη στους άλλους , και για σας είναι πολύ ζωντανή, επώδυνη η και τραγική.

-Ζήτησε βοήθεια...όταν νιώθεις ότι είσαι κομμάτια .. ότι δεν έχεις πλέον τον έλεγχο, όταν αισθάνεσαι συγκλονισμένος ή απομονωμένος
ζητά επαγγελματική βοήθεια αμέσως, Όσο πιο γρήγορα μπορείς να ζήτησες υποστήριξη, τόσο το καλύτερο για σένα .

- Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι προηγούμενες απώλειες ίσως να βγαίνουν και αυτές στην επιφάνεια, προηγούμενες εμπειρίες, προηγούμενοι απορρίψεων ή χωρισμοί ...αφήστε τους να επουλωθούν με το χρόνο τους μην πολεμάς το θρηνώ σου ...σου κάνει κάλο.

- Πάρε τον πόνο σου αργά και υπομονητικά μέρα με τη μέρα μέχρι να μειωθεί . Πονάει , ας το να πονέσει , αλλά να ξέρεις ότι είναι καλύτερα και μία ημέρα θα είναι ιστορία.

- Πίστεψε στον εαυτό σου, πάρα τον φόβο που νιώθεις και το φόβο της μοναξιάς, ο φόβος της απόρριψης, ο φόβος ότι ποτέ δεν θα αγάπησες ξανά ή ότι ποτέ δεν θα αγαπηθείς ξανά ... να ξέρεις ότι και αυτό είναι φυσιολογικό και κατανοητό . Αλλά και να θυμάσαι πάντα ότι θα τα καταφέρεις στο τέλος.

- Να εμπιστευθείς την δύναμη τις ψυχής σου,να δεις τον πόνο όχι ως πληγή, αλλά ως θεραπεία και να εμπιστεύεσαι τη διαδικασία επούλωσης .
Δεν θα τιμώρησες τον εαυτό σου με το ''αν έκανα εκείνο η το άλλο " i Αγνόησε οποιαδήποτε σκέψη που αρχίζει με « εάν ''.

- Δώσε στον εαυτό σου το χρόνο σαν σπάνιο δώρο, δημιούργησε χώρο για νέα ξεκινήματα , όταν αισθάνεσαι έτοιμος .
Φρόντισε τον εαυτό σου, Συνεχίστε με τα χόμπι σου ή την εξερεύνηση νέων . Ξεκουράσου βρε αδελφέ.και η υγειά χρειάζεται διασκέδαση και γέλιο !

- Να δεις πέρα από το τώρα, φαντάσου το μέλλον σου
πάρε μια στιγμή για να απεικόνισες τα επόμενα θετικά αποτέλεσμα : ότι θα είσαι ευτυχισμένος και πάλι , ότι θα ερωτευτεί ξανά , ότι η ζωή σου είναι μπροστά γεμάτη εκπλήξεις .

- Να θυμάσαι ότι η αγάπη είναι ένα παιχνίδι, μπορεί να έχεις χάσει σήμερα , αλλά θα κέρδισες αύριο .χωρίς να επιβάρυνες την καρδιά σου ,
να συνέχισες την αναζήτησή σου για έναν εταίρο ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές ΣΟΥ ... που καταλαβαίνει το όραμά ΣΟΥ για την εταιρική σχέση, την αγάπη και την κοινή ΖΩΗ..

Είσαι ζωντανός , άρα θα επιβίωσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

σελίδες